Vino să deguști vinurile noastre la Cramă
Descoperă oameni, locuri și povești frumoase
Cazare în apropiere, în mijlocul naturii

Pentru detalii, vă rugăm contactați-ne mai jos.

contact@cramabasilescu.ro

004 0244 271 053 – tel/fax
004 0745 523 537 – mobil

Str. Valea Nucetului, nr. 23, Urlaţi, jud. Prahova, România
Numele dumneavoastră

Adresa de email

Numărul de telefon

Mesaj

Urlați este situat pe Drumul Vinului și face parte dintr-un areal bogat în vestigii istorice, înconjurate de un cadru natural de o frumusețe deosebită, caracteristică regiunii viticole Dealu Mare



Conacu Bellu

Conacul „Bellu” este monument de arhitectură, construit în stil arhitectonic vechi românesc, la jumătatea secolului al XIX-lea. A fost casa familiei baronului Alexandru Bellu, fotograf și etnograf renumit, al cărui unchi, baronul Barbu Bellu, ministru de Justiție în timpul guvenării domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a donat terenul pentru cimitirul-muzeu Bellu din capitală. Muzeul adăpostește un patrimoniu mixt de artă plastică și decorativă, etnografie din sec. al XIX-lea – coloane și capiteluri, chenare de uși și ferestre sculptate în piatră din veacurile al XVII-lea, al XVIII-lea, cărți rare în ediții de lux, picturi din sec. al XIX-lea, faianță, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și extrem-orientală (vase și stampe japoneze, vase de aramă, mobilier), icoane și arme din secolele al XVIII-lea, al XIX-lea.

În anul 2010, colecția Muzeului Bellu din Urlați a fost apreciată la nivel național, câștigând premiul pentru «cea mai frumoasă expoziție muzeală » în cadrul concursului național ICOM (International Council of Museums).

Photo: Georgiad - Ain wirk, CC BY-SA 3.0 ro
Mănăstirea Jercălăi

Construită în anul 1731 în satul Luieriu – Reghin, jud. Mureș, bisericuța este un monument de arhitectură cu o istorie deosebită, fiind mutată de 3 ori în cele aproape 3 secole de existență.

În anul 1932 locuitorii satului Luieriu au dăruit biserica familie regale și astfel biserica s-a mutat la castelul Bran – Jud. Brașov. În primăvara anului 1956, biserica a fost reasamblată la Cricov, în preajma ruinelor vechii biserici de zid a Schitului, pe altarul căreia a fost așezată o cruce mare de piatră cu o vechime de 400 de ani, adusă din Dobrogea. Sol al artei transilvănene pe meleagurile Munteniei, biserica are o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la Sfântul Mormânt.

Biserica se remarcă atât prin armonia desăvârșită a proporțiilor, cât și prin frumusețea picturii interioare, de mare valoare artistică, compusă din două straturi, cel inițial din 1731, pictură în tempera, care s-a păstrat pe catapeteasmă și pe boltă, și cel de-al doilea strat de pe pereții laterali, din anul 1838, executat în ulei.

Poză: Razvan Socol - Own work, CC BY-SA 3.0

Crucea de piatră de Istrița

Este situată pe strada Soarelui nr.14 și a fost ridicată în vremea domniei lui Constantin Brâncoveanu „va leato 7206” (1697 – 1698)

Monumentul memorial din piatră

Monumentul, din bronz, al eroilor din războiul pentru întregirea neamului (1916 – 1918) este situat în centrul orașului.

Casa Domnească

Este situată în viile domnitorului Constantin Brâncoveanu, din Valea Crîngului – un monument de arhitectură aflat în curs de restaurare.

Biserica de lemn
„Adormirea Maicii Domnului”


Biserica este situată în localitatea Valea Seman și a fost construită în anul 1753, cu console „în cap de cal”, din lemn de stejar, elemente unice în partea estică a Muntenie.

Biserica galbenă
Sf. Nicolae și Sf. Dumitru


Biserica este situată în strada Nuferilor și are o vechime de peste 240 de ani, fiind înălțată în anul 1761 de către boiernașul mazil, Stan Urlățeanu.

Puțul frumos din Valea Mieilor

Este un monument etnografic construit în anul 1862, de către A. Dumitru Ștefan, locuitor al Văii Mieilor.

Când ai poftă de un vin bun, ne găsești și în locaţiile partenere

Pentru o primire călduroasă
Locații Horeca
Sau la pachet
Locații Retail