Vinuri de creație
92 lei
GOLEM ROȘU
2013

Cupaj realizat din cinci vinuri diferite ca structură și trei soiuri de struguri: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot din care doar două sunt baricate timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar franțuzesc și românesc. Amprenta aromatică este formată din parfumuri de cacao, ciocolată și fructe de pădure cu note de prune uscate, caracteristice în general vinului de Fetească Neagră, după care iese în evidență partea minerală și vegetală, în care Cabernetul și Merlotul aduc condimentul ierbaceu, de tabac, piper negru, scorțișoară și cuișoare. Gustul este al unui vin puternic, care explodează în diverse arome, completănd paleta aromatică descrisă în timpul analizei olfactive. Coacazele și murele se îmbină plăcut cu cafeaua dulce, vanilată, împreună instaurând corpul complet al vinului.

Se recomandă aerarea cupajului într-un decantor cca. 1 oră inainte de a fi degustat. Aroma din pahar vă surprinde plăcut printr-o evoluție continuă timp de 3-4 ore.
92 lei
TIP
Sec
CULOARE
Roșu
CATEGORIE
DOC-CMD, Dealul Mare, Urlați
ALCOOL
14.9%
TEMPERATURA DE SERVIRE
16-18°C
ASOCIERE CULINARĂ
Brânzeturi, Brânzeturi cu mucegai, Carne roșie, Vânat
Colecția „Vinuri de creație” este un omagiu adus artei gustului și pasiunii de a trăi. Aceste vinuri se pot obține doar în anii excepționali pentru cultura viței de vie, prin prelucrarea celor mai buni struguri culeși și selectați manual de pe cele mai bune parcele.

Fiecare vin din această colecție este un dar al naturii înnobilat de creația umană.

Vinuri de creaţie
GOLEM ALB
Îngeri din micul Paris
FETEASCĂ NEAGRĂ
Emancipatio
CUPAJ ROZE
Eclipse
CHARDONNAY
Vinuri Desert
BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

Explorează vinurile noastre

Vinuri de creație
Colecția „Vinuri de creație” este un omagiu adus artei gustului și pasiunii de a trăi. Aceste vinuri se pot obține doar în anii excepționali pentru cultura viței de vie, prin prelucrarea celor mai buni struguri culeși și selectați manual de pe cele mai bune parcele. Fiecare vin din această colecție este un dar al naturii înnobilat de creația umană.
vezi colecţia de vinuri
Periplum
Periplum este dedicat celor ce isi doresc sa exploreze noi valente in universul gustului, aromelor si vietii. Este o evadare pe taramul vinului, invaluit de mister, bucurie si lumina. Periplum
vezi colecţia de vinuri
Emancipatio
vezi colecţia de vinuri
Îngeri din Micul Paris
Colecția „Îngeri din micul Paris” povestește secvențe emoționante din legenda Micului Paris – Bucureștiul perioadei interbelice. Este o colecție dedicată efervescenței și renașterii României moderne, care prin parfumul său, reînvie momente ale vieții boeme românești din acea vreme.
vezi colecţia de vinuri
Vinuri Desert
Colecţia „Vin desert” este dedicată tuturor celor care preţuiesc cu adevărat viaţa aşa cum este: subtilă dar extrovertită, echilibrată dar acidă, dulce dar, provocatoare. Se spune că desertul este cel mai aşteptat moment al mesei iar vinul e singurul lucru care îl poate înnobila.
vezi colecţia de vinuri
Autentique
Colecția „Autentique” este un tribut adus artei gustului și pasiunii de a trăi.Este un omagiu adus gustului autentic și bucuriei de a descoperi un vin magic in alături de cineva special. Autentique
vezi colecţia de vinuri
Eclipse
Colecţia „Eclipse” este un spectacol al vinului născut în şoapta naturii. Descoperim o cale nouă spre bucuria gustului prin soiuri pure: Fetească Neagră, Burgund Mare (vinificat în roze), Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Busuioacă de Bohotin şi Tămâioasă Românească. Evadează în emoţia momentului…
vezi colecţia de vinuri
BAG IN BOX 2L
Vinuri cupajate...oriunde, oricand
vezi colecţia de vinuri